Este posibil să fii în postura în care nu știi ce să alegi pentru casa ta, termopane sau cadre din lemn pentru ferestrele şi uşile tale. Probabil ai impresia că lemnul ar arăta mult mai bine și te-ar ajuta să creezi un design tare frumos, însă termopanele sunt cea mai sigură alegere pe care o poți face din punct de vedere al durabilităţii acestora, dar şi al etanşeităţii.

În mod sigur știi deja că prin suprafețele vitrate se face un transfer termic destul de mare astfel că optarea pentru termopane este extrem de importantă în păstrarea căldurii în interiorul casei tale şi respectiv în păstrarea temperaturii reci pe timpul verii. Oricât de bine ar fi montate ferestrele ce sunt realizate din lemn, nu reușesc să ermetizeze așa cum trebuie, de aceea trebuie să optezi pentru termopane.

Şi ca să te convingi că faci alegerea corectă trebuie să afli că termopanele sunt realizate din două folii de sticlă ce au între ele un gaz special ce ajută la menținerea temperaturii constante în casa ta.

De ce să alegi termopane?

Motivul principal pentru care trebuie să optezi pentru termopane este acela al ermetizării. Acest aspect te scapă de facturile mari la gaze pe timpul iernii, dar şi de cele enorme de la curentul electric pe timpul verii când aerul conditionat merge în permanenţă.

Îţi oferă şi posibilitatea de a ventila camera, astfel că nu vei mai şti ce este acela condens şi în acelaşi timp scapi şi de problema zgomotului de la vecini, însă trebuie să ştii că preţul termopanelor este mai mare decât pentru cele confecţionate din lemn, dar preţul chiar relevă calitatea.

Te scapă de timpul pierdut cu îngrijirea acestora întrucât nu necesita revopsire cum te-ai obişnuit de la geamurile şi uşile realizate din lemn. Acestea vor arata bine în orice moment şi în plus sunt rezistente la foc.

Cum să le integrezi în decor?

Dacă ceea ce te stresează în privinţa termopanelor este faptul că nu s-ar integra foarte bine în decorul tău, trebuie să ştii că le poţi avea sub orice formă doreşti, dar şi paleta culorile este una largă.

Ca şi culoare, o alegere potrivită ar fi aceea de a le asorta cu faţada sau poţi opta pentru o nuanţă apropiată de aceasta.

Varianta cea mai eficientă dintre termopane ar fi salamander BluEvolution 92, întrucât este un sistem ce te ajută să faci niște economii ce vor fi resimțite bine în bugetul tău, aceste economii vor fi datorate facturilor mai mici ce sunt cauza unei eficienţe energetice înalte. Şi toate astea datorită unor geamuri de calitate.Nu trebuie să te gândeşti la această alegere ca la un capriciu din cauza preţului, acestea sunt o necesitate şi în timp te vor ajuta în reglarea bugetului tău şi chiar în economii. Vei avea casa pe care ţi-o doreşti în sfârşit, izolată termic şi fonic datorită acestor termopane salamander ce îţi oferă flexibilitate, adaptabilitate, îți asigură o ventilație corespunzătoare și implicit nu vei mai avea costuri atât de mari cu întreținerea.