In ultima perioada, tot mai multi romani, fie ca locuiesc la bloc sau la casa, decid sa isi instaleze rulouri de termopan, actionat manual sau electric. Utilitatea acestora este incontestabila – previn patrunderea caldurii si a luminii in locuinta, sunt construite anti-efractie, iar pe timpul iernii nu se pierde caldura. Acestea fiind spuse, rulourile exterioare pentru termopan reprezinta o investitie incontestabila in confortul si siguranta locatarilor.

Pana acum cativa ani, rulourile de termopan pentru exterior erau mai des intalnite in cazul cladirilor comerciale sau industriale, avand un scop precis – protectia impotriva hotilor. 

Rulourile exterioare pot fi actionate manual sau electric

In cazul in care optezi pentru termopane Salamander, spre exemplu, si iti doresti amplasarea unui rulou exterior, ar fi bine sa afli ca ai doua optiuni – fie alegi modelul manual (mai ieftin), fie pe cel actionat electric. 

Solutia mai accesibila este cea traditionala, actionata manual, care se regaseste atat la rulourile exterioare din aluminiu, cat si la cele din PVC. Actionarea se face cu ajutorul unui snur (daca lungimea ruloului nu depaseste 2.5 metri) sau cu ajutorul unui arc sau manivele (des intalnite in cazul rulourilor de dimensiuni mai mari).

De cealalta parte, rulourile actionate electric sunt mult mai usor de utilizat. Acestea pot fi controlate cu ajutorul unei telecomenzi, a unui intrerupator sau cu ajutorul aplicatiei instalate pe smartphone. Acest sistem se regaseste doar la rulourile exterioare create din aluminiu. 

Gama variata de culori

O alta caracteristica importanta a acestor rulouri este disponibilitatea intr-o gama diversificata de culori. Astfel, daca ai optat pentru montajul unor geamuri termopane salamander BluEvolution 92 de culoarea wenge, vei gasi ruloul perfect in aceasta nuanta, care sa se potriveasca cu designul intregii case.

Tipuri de rulouri exterioare

Rulou exterior termopan suprapus pentru ferestre 

Desi este estetic, acest tip de rulou se poate face doar odata cu montajul ferestrelor de termopan. Caseta este pozitionata deasupra ferestrei, iar lamelele sunt create din aluminiu. 

Usi de tip rulou

Sunt adesea folosite in cazul usilor de garaj sau in cazul spatiilor comerciale. Acestea sunt destinate pentru a acoperi suprafete mai mari, cuprinse intre 15 si 20 de metri patrati. 

Rulouri exterioare aplicate

Acestea sunt confectionate din aluminiu, intr-o gama diversificata de culori, putand fi actionat manual, dar si electric, prin intermediul unui buton, intrerupator sau prin telecomanda. 

Rulou exterior din aluminiu suprapus

Si acesta poate fi montat doar odata cu ferestrele de tip termopan; pot fi actionate manual sau electric.

Rulou exterior aluminiu cu plasa insecte incorporata

Spre deosebire de celelalte modele, acesta se deosebeste prin faptul ca vine cu o plasa de tantari incorporata. Atat ruloul, cat si plasa pentru insecte, pot fi actionate separat. 

Rulouri pentru exterior din aluminiu antiefractie

Acestea sunt special create pentru a ingreuna accesul hotilor in locuinta. Se intalnesc adesea in cazul caselor, al birourilor si al magazinelor. Si acestea pot fi actionate manual sau electric.

Rulou exterior electric

Acesta este creat din aluminiu si are avantajul ca actionarea se face 100% electric, printr-un buton, intrerupator, telecomanda sau prin aplicatie instalata pe smartphone. Un alt avantaj este acela ca ofera o mai buna izolare fonica.