Daca ai termopane vechi sau de slaba calitate, instaleaza acum termopane salamander. Profilul Salamander GreenEvolution 76 este o generatie de ferestre cu 6 camere si o adancime constructiva de 76 mm. Cu grosimea peretelui de 3mm, asigura o fereastra de o calitate si functionalitate foarte ridicata.

Termopanele sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic decat geamurile simple. Dar unele termopane sunt mai bune decat altele.

Inlocuirea vechilor termopane cu geamuri noi de performanta superioara va reduce pierderile de caldura prin ferestrele, facand camera mai confortabila si mai usor de incalzit. 

De asemenea, poate reduce usor si facturile la incalzire.

Performanta energetica a unei ferestre noi poate fi crescuta in mai multe moduri, inclusiv:

  • Diferite gaze in golul dintre sticle
  • Un strat suplimentar de sticla (sticla tripla)
  • Design si constructie mai bune pentru a elimina curentul care patrunde in mod normal

Multe ferestre noi au o eticheta energetica pentru a te ajuta sa le compari performanta fara a fi nevoie sa iti faci griji pentru toate aceste elemente.

Ce sunt termopanele?

Ferestrele si usile de termopan au doua geamuri de sticla legate intre ele printr-un distantier si separate printr-un spatiu intre 6 mm si 20 mm.

Spatiul este sigilat ermetic si umplut cu argon pentru a oferi un strat de izolatie suplimentar. Din punct de vedere structural, decalajul dintre aceste geamuri separate este diferenta critica dintre ferestrele si usile de termopan si cu geam simplu. Cu toate acestea, diferenta reala consta in beneficiile unice ale geamurilor duble.

Sunt potrivite termopanele?

Daca ai termopane care sunt vechi sau deteriorate, ar fi cazul sa le inlocuiesti. Este dificil de masurat cat de eficienta este o fereastra existenta, dar daca frigul incepe sa se simta, atunci trebuie sa imbunatatesti acest lucru, mai exact, sa o inlocuiesti. Daca fereastra este evident deteriorata sau nu se potriveste corect sau daca geamul face condens, atunci ar putea fi cazul sa o inlocuiesti.

  Cum functioneaza?

Inlocuirea geamurile normale cu termopanele are cateva avantaje.

·       Principalele beneficii ale montarii ferestrelor noi vor fi:

·       Confort sporit

·       Intretinere redusa

·       Cat de bine vor functiona ferestrele va depinde de ratingul lor energetic, care poate varia de la E (cel mai putin eficient) la A++ (cel mai eficient)

Geam simplu vs termopan 

Un geam simplu este reprezentat doar un singur geam de sticla. Asta inseamna ca singurul lucru care separa casa ta de mediul exterior, este acel geam. Geamurile tipice pentru ferestre variaza de la 3 mm la 10 mm, ceea ce nu asigura o izolare adecvata. O singura fereastra cu geam poate fi de pana la 20 de ori mai putin eficienta fata de un perete izolat atunci cand vine vorba de pierderea sau stocarea energiei.

Ferestrele cu geam dublu folosesc doua bucati de sticla, separate printr-un vid. Stratul de vid actioneaza ca o bariera izolatoare. Sticla folosita poate fi laminata, dar este similara cu sticla folosita la geamurile simple. Atunci cand termopanul este adaptat la o instalatie de fereastra existenta, eficienta termica poate fi imbunatatita cu pana la 80%.

Atunci cand ai decis sa iti montezi geamuri termopan pentru casa ta, ai grija intotdeauna ce furnizor alegi. Tehnologia mai noua a termopanelor este mult mai eficienta decat modelele vechi.