Termopanele sunt varianta pentru care mulţi optează când vine vorba despre renovarea casei. Deoarece s-a dovedit faptul că eficiența energetică a unei locuinţe creşte considerabil dacă aceasta are termopane, majoritatea oamenilor optează pentru acestea la construirea unei locuinţe sau ajung să le înlocuiască pe parcurs, dacă au optat pentru cele din lemn. Însă pentru a doua varianta costurile sunt mai ridicate deoarece ajungi să realizezi de două ori acelaşi procedeu. În plus se pot adapta atât din punct de vedere al formei, cât și al culorii.

Însă ce sunt aceste termopane de fapt şi din ce sunt realizate? Sunt două sau trei foi de geam din sticlă între care este introdus un aer uscat ce ajută la o izolare termică eficientă.

În realizarea termopanelor sunt utilizate următoarele materiale: profilul confecționat din PVC sau aluminiu, folie din sticlă și restul accesoriilor ce sunt necesare pentru buna funcționare a ferestrei.

Avantajul acestor tipuri de geamuri îl reprezintă caracteristicile superioare de izolare prin care reușești să păstrezi temperatura dorită constantă în casa ta. 

Care sunt criteriile pe care trebuie să le urmăreşti pentru a identifica termopanele potrivite?

Pentru tâmplăria acestora poţi alege dintre PVC sau PVC și aluminiu, ambele sunt rezistente la foc, apă, razele soarelui, substanțele chimice. Cele realizate doar din PVC nu ruginesc și te poţi baza pe acestea în ceea ce priveşte  izolarea termică și fonică. Poţi sta liniştit şi în privinţa gradul de ignifugare, deoarece este foarte ridicat și sunt rezistente la șocuri.

Fii atent la balamale şi accesorii atunci când îţi alegi termopanele deoarece acestea vor fi singurele elemente de a căror întreţinere te vei ocupa în timp. Trebuie doar să le ungi periodic pentru a nu întâmpina probleme cu acestea.

Designul acestora este unul inteligent, ce ajunge să influențeze foarte mult profilele. În prezent, accentul se pune pe specificațiile tehnice, așadar adâncimea profilului, numărul de garnituri de izolare, întăriturile din interior și alte elemente tehnice ce sunt esențiale pentru termopane.

Apoi vei trece la sticla pentru termopane, la acest pas trebuie să ai în vedere următoarele detalii, grosimea sticlei, trebuie să știi dacă se încadrează 3 foi din sticlă, bagheta ce o regăsești între foile din sticlă trebuie să fie realizate din aluminiu sau PVC. Şi cel mai important şi esenţial detaliu ce determină toate aceste avantaje  ale termopanelor este gazul dintre părțile din sticlă, cel mai des fiind utilizat argonul.

Apoi elementele de feronerie sunt din nou un aspect la care trebuie să fii foarte atent deoarece trebuie să corespundă tuturor necesităţilor pe care le vei avea în timpul utilizării.

Înainte de achiziţie trebuie să urmăreşti exact necesităţile proiectului tău pentru a avea în vedere variantele pe care le ai în materie de profiluri PVC. Apoi să îţi configurezi elementele de feroneriei şi acorzi o atenţie deosebită măsurătorilor pentru ca acestea să fie exact aşa cum îţi doreşti.

Şi pentru ca toate elementele să fie sigure, potrivite şi de calitate optează pentru termopane salamander, ce îţi vor satisface cu siguranţă toate nevoile. Şi pentru o eficienţă energetică cât mai mare alege salamander BluEvolution 92.