Dacă îți construiești casa și ești nesigur în alegerea pe care vrei să o faci în privința geamurilor și ușilor, trebuie să afli că termopanele sunt cea mai sigură alegere pe care o poți face.

În mod sigur știi deja că prin suprafețele vitrate se face un transfer termic destul de mare astfel că tâmplăria este extrem de importantă în păstrarea căldurii în interiorul casei tale. Oricât de bine ar fi montate ferestrele ce sunt realizate din lemn, nu reușesc să ermetizeze așa cum trebuie, de aceea trebuie să optezi pentru termopane.

Termopanele, mai exact, sunt alcătuite din două folii de geam ce au între ele un gaz special ce ajută la menținerea temperaturii constante în casa ta.

Avantajele termopanelor

Astfel că termopanele oferă avantajul ermetizării spre deosebire de alte tipuri de geamuri, în schimb au un preț mai mare decât cele din lemn, însă calitatea reflectă prețul în acest caz.

Printre avantaje putem enumera faptul că sistemul termopan oferă ermetizare pe parcursul întregului an, ajută la crearea condițiilor favorabile pentru a ventila camera. De asemenea reușește să minimizeze și zgomotul. Reușesc să reducă și costurile în ceea ce privește încălzirea astfel că poți spune că dezavantajul lor raportându-ne la preț este irelevant.

Un alt avantaj pe care cu siguranță nu îl vei găsi decât la termopane este faptul că sunt rezistente la foc, dar și la substanțe chimice. În plus te ajută foarte mult în privința timpului pe care îl acorzi îngrijirii acestora deoarece nu este necesar să le vopsești astfel că vor arăta bine întotdeauna, neavând probleme precum cojitul sau decolorarea. Și în plus nu vor favoriza apariția condensului.

Din fericire termopanele reușesc să se potrivească în orice decor, oricărei camere, putând fi realizate sub diverse forme.

Dacă te gândești cu ce ar trebui să asociezi ferestrele, poți să le alegi în funcție de fațadă, dar și de culoarea caloriferelor, însă te poți gândi și la culoarea draperiilor pe care le vei alege.

Dacă îți dorești să alegi termopane eficiente, dar nu știi ce varianta ar fi potrivită, trebuie să afli că salamander BluEvolution 92 este un sistem ce te ajută să faci niște economii ce vor fi resimțite bine în bugetul tău. Întrucât economiile le faci pe toată perioada anului deoarece acestea au o eficiență înaltă energetică ce te va ajuta să crești nivelul de confort al casei.

Așadar vei reuși să te bucuri vara de o casă răcoroasă, în care îți dorești să petreci cât mai mult timp, în timp ce iarna vei beneficia de căldura pe care ți-o dorești, dar și de o temperatura fără variații datorită termopanelor tale.

Optarea pentru ferestre din termopan nu este moft, chiar dacă sunt mai scumpe acestea reprezintă o necesitate pentru a avea o casă izolată termic și fonic. Trebuie să te raportezi la avantajele pe care le oferă comparativ cu ferestrele clasice, și nu la prețul acestora. Optează pentru termopane salamander întrucât îți oferă flexibilitate, adaptabilitate, îți asigură o ventilație corespunzătoare și, implicit, vei avea costuri reduse cu întreținerea.