Cand vine vorba de imbunatatirea eficientei energetice a casei tale, instalarea ferestrelor cu geam termopan salamander GreenEvolution 76 este unul dintre cele mai bune alegeri pe care le poti face. Nu numai ca arata grozav, dar ajuta si la prevenirea pierderilor de caldura iarna precum si la mentinerea casei mai racoroase vara.

Dar cum functioneaza cu adevarat termopanul? Si care este stiinta din spatele unor termopane salamander? Aceasta postare de blog va analiza mai atent modul in care geamul dublu, adica termopanul, previne pierderile de caldura si vom afla si de ce este un material de izolare atat de eficient.

Eficienta termopanelor

Aerul dintre cele doua geamuri ale unei ferestre cu termopan actioneaza ca un izolator, impiedicand pierderea caldurii. In timpul iernii, aerul care se regaseste intre ferestre te ajuta sa iti mentintii casa calda si confortabila. Iar vara, ajuta la mentinerea caldurii, impiedicand casa sa devina o adevarata sauna. Pe langa aerul dintre geamuri, termopanele au si o valoare R ridicata, care masoara capacitatea materialului de a rezista la fluxul de caldura. Cu cat valoarea R este mai mare, cu atat izolatia este mai buna. Ferestrele cu geam dublu au de obicei o valoare R de aproximativ R-11, care este mult mai mare decat valoarea R a unei ferestre cu geam normal. Geamul dublu, reduce, de asemenea, nevoia de reparatii frecvente pentru ferestre. Nu mai este nevoie sa repari toata ziua ferestrele.

Prevenirea mucegaiului

Lunile de iarna sunt destul de dificile, de aceea este esential sa fii proactiv in mentinerea casei uscate si fara mucegai. Mucegaiul poate sa apara oriunde este umiditate ridicata si circulatie redusa a aerului, inclusiv in jurul ferestrelor. 

Aerisire

Asigura-te ca zona din jurul ferestrelor tale este bine aerisita. Asta inseamna sa ai ventilatoare langa spatiile deschise si sa iti deschizi ferestrele in zilele mai calde pentru a lasa sa intre putin aer proaspat. Mentinerea jaluzelelor inchise poate ajuta, de asemenea, la prevenirea cresterii mucegaiului, blocand lumina soarelui.

Curata mucegaiul frecvent

Incearca sa cureti frecvent suprafetele unde se regaseste mucegaiul. Poti folosi o solutie antibacteriana pentru a face acest lucru.

Dupa cum am mentionat mai devreme, umiditatea incurajeaza porii de mucegai, astfel incat curatarea regulata va reduce acesti pori si va reduce si riscul de mucegai.

Fii atent la ceea ce este stocat in jurul ferestrelor. Evita sa pui lucruri langa ferestre sau pe pereti care pot obstructiona fluxul de aer, deoarece acest lucru poate incuraja umiditatea si poate creste prea mult nivelul de umiditate. Spre exemplu, prin pozitionarea unui uscator de rufe langa o fereastra deschisa in timpul lunilor de iarna. Trebuie sa pastrezi un flux maxim de are in jurul ferestrelor.

Daca doresti sa imbunatatesti izolatia casei, instalarea ferestrelor cu geam termopan este o modalitate excelenta de a face acest lucru. Nu numai ca vei vedea o diferenta vizibila in ceea ce priveste confortul si economiile de energie, mai ales in aceast perioada in care facturile s-au scumpit, dar vei ajuta si la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si la combaterea schimbarilor climatice. Pentru a afla mai multe despre beneficiile termopanelor, iti stam la dispozitie oricand.