Termopanele au devenit cele mai utilizate în toate tipurile de construcții întrucât se adaptează atât din punct de vedere al formei, cât și al culorii. Însă ce sunt aceste termopane în esență? Sunt două sau trei foi de geam din sticlă între care este introdus un aer uscat ce ajută la o izolare termică eficientă.

Din ce sunt confecționate termopanele?

În realizarea termopanelor sunt utilizate următoarele materiale: profilul confecționat din PVC sau aluminiu, folie din sticlă și restul accesoriilor ce sunt necesare pentru buna funcționare a ferestrei.

Avantajul acestor tipuri de geamuri îl reprezintă caracteristicile superioare de izolare prin care reușești să păstrezi temperatura dorită constantă în casa ta. 

Caracteristicile esențiale ale termopanelor

În ceea ce privește profilul, materialele din care poți opta sunt PVC sau PVC și aluminiu, ambele sunt rezistente la foc, apă, razele soarelui, substanțele chimice. Cele realizate doar din PVC nu ruginesc și îți oferă și o izolație strașnică termică și fonică. Gradul de ignifugare este foarte ridicat și sunt rezistente la șocuri.

În ceea ce privește întreținerea acestora, trebuie să te ocupi doar de balamale și accesoriile ce ajută la funcționare, le vei unge periodic cu ulei special pentru a nu întâmpina probleme cu acestea.

Pentru culori nu trebuie să îți faci probleme, sunt disponibile într-o paletă largă de nuanțe. La fel de variate sunt și dimensiunile lor, dar și texturile. În privința designului te poți bucura de variante clasice și compacte.

Pentru că designul este unul inteligent, tinde să influențeze foarte mult profilele, astfel că nu dimensiunea este cea mai importantă în prezent, cum era în trecut. Accentul se pune acum pe specificațiile tehnice, așadar adâncimea profilului, numărul de garnituri de izolare, întăriturile din interior și alte elemente tehnice ce sunt esențiale pentru termopane.

Când vei alege sticla pentru termopane, trebuie să ai în vedere următoarele detalii, grosimea sticlei, trebuie să știi dacă se încadrează 3 foi din sticlă, bagheta ce o regăsești între foile din sticlă trebuie să fie realizate din aluminiu sau PVC. Și un detaliu esențial îl reprezintă gazul dintre părțile din sticlă, cel mai des fiind utilizat argonul.

Pentru că sunt destul de multe elemente de feronerie ce intră în componența geamurilor de termopan, trebuie să fii foarte atent la alegerea acestora, trebuie să acopere toate necesitățile ce le poți avea în timpul utilizării.

De asemenea trebuie să fii atent la alegerea termopanelor, trebuie să fie niște produse testate care au calitate certificată de la instituțiile ce sunt specializate în acest domeniu.

Înainte să achiziționezi cele mai bune termopane, trebuie să stabilești ce îți dorești exact pentru proiectul tău, ce necesități ai. Trebuie să ai în vedere opțiunile de profiluri PVC, să îți configurezi elementele de feronerie în mod corect și să acorzi atenție măsurătorilor pentru a nu avea erori.

Pentru toate acestea poți opta liniștit pentru termopane salamander, ce întrunesc toate aceste caracteristici și îți pot satisface toate nevoile. Iar pentru o economie și mai mare în ceea ce privește temperatura din casa ta alege salamander BluEvolution 92, este un sistem termopan cu o eficiență energetică extraordinară.