Termopanele sunt realizate din doua straturi de sticla. Cele doua geamuri sunt separate printr-un spatiu care poate fi fie umplut cu un gaz inert, fie lasat vid. In timp ce termopanul a fost dezvoltat in principal pentru a oferi o izolare mai buna pentru case, are mult mai multe de oferit. Astazi vom analiza diferitele beneficii pe care le ofera termopanele si de ce usile si ferestrele tale ar trebui sa fie din termopan.

1. O mai buna izolare

Dupa cum am spus mai devreme, termopanul a fost dezvoltat pentru a oferi o izolare mai buna decat o ofera geamurile traditionale. De asemenea ofera si o bariera mai buna si, prin urmare, aerul rece nu va mai patrunde in locuinta. Astfel casa ta va retine caldura castigata de la soarele din timpul zilei. In lunile fierbinti de vara, ferestrele pastreaza caldura extrema afara. Izolarea mai buna oferita de geamurile termopan te asigura ca te poti bucura de ierni mai calde si veri mai racoroase.

2. Bun izolator fonic

Ai locuit vreodata intr-o casa in care prin ferestre intra chiar si cel mai mic zgomot? Ei bine, cu termopanele nu va trebui sa iti faci griji in privinta zgomotului. Ofera o izolare mai buna in comparatie cu geamurile simple. Sunt grozave mai ales daca locuiesti intr-un cartier zgomotos sau in apropierea unui aeroport. Cu termopane salamander, casa ta va fi un mediu linistit. De asemenea, poti pune muzica fara sa deranjezi vecinii.

3. Securitate sporita

Termopanele sunt mult mai greu de spart comparativ cu geamurile simple. De asemenea, este foarte greu sa le fortezi din exterior. Acest lucru face ca hotii sa intre mai greu in casa ta. De asemenea, poti creste nivelul de securitate alegand sticla laminata sau calita. Cu salamander greenEvolutin 76 vei dormi linistit, stiind ca nimeni nu poate patrunde cu usurinta in casa ta.

  4. Facturi reduse la energie

Termopanele vor retine cea mai mare parte a caldurii pe care o castiga de la soare in timpul zilei. Izolatia sporita inseamna, de asemenea, ca trebuie sa pornesti caldura mult mai rar in timpul lunilor de iarna. In lunile fierbinti de vara, o casa mai racoroasa inseamna ca nu trebuie sa folosesti foarte des aparatul de aer conditionat. Acest lucru se traduce printr-un consum de energie scazut si facturi mult mai mici.

5. Este ecologic

Ultimul secol a cunoscut o crestere si o dezvoltare incredibila din punct de vedere al tehnologiei. Aceasta dezvoltare a fost alimentata in mare masura de combustibilii fosili, iar efectul acestora asupra mediului a fost profund. Este foarte important sa gasim modalitati de a reduce impactul asupra mediului. Termopanul reduce consumul de energie si, prin urmare, este mult mai bun pentru mediu.

Dupa cum poti observa, termopanele au multe beneficii. Nu numai ca locuinta ta dispune de o izolatie termica buna, dar beneficiezi si de o izolare fonica mai buna, de securitate si daune reduse cauzate de razele UV si caldura.

In acelasi timp, contribui si la eforturile de conservare a mediului la nivel mondial. Desi poate fi putin costisitor in comparatie cu geamurile simple, economia va fi pe masura in ceea ce priveste facturile reduse la energie.