In sfarsit ti-ai vazut visul cu ochii si ti-ai construit o casa pe pamant, unde sa te bucuri de familie si timp de calitate petrecut in mijlocul naturii? Etapele unei noi constructii sunt clar definite: totul incepe cu turnarea fundatiei, apoi cu peretii, urmat de planseu, ca procesul sa se incheie cu acoperisul.
Cu cat aceste etape sunt respectate cu strictete, iar materialele de constructii sunt calitative, cu atat casa va fi mai trainica si lipsita de umezeala. Dupa ce procesul de constructie s-a incheiat, o parte importanta pentru eficienta termica a intregii locuinte se invarte in jurul geamurilor din termopan alese.
Cand se monteaza geamurile din termopan?
Termopanul ramane cea mai folosita metoda de inchidere a casei noi construite, fie ca optezi pentru modelele din PVC, cum sunt termopane Salamander, fie pentru cele create din aluminiu. Cel mai adesea, montajul termopanelor se realizeaza la cateva luni dupa terminarea constructiei, dat fiind faptul ca materialele inca lucreaza. Recomandarea specialistilor este ca montarea geamurilor sa se faca inainte de venirea iernii, pe peretii inca netencuiti, pentru ca apoi sa se efectueze lucrarile de finisare.
Totodata, este important de mentionat faptul ca montajul termopanelor trebuie sa se realizeze inainte de a pune izolatia exterioara. Astfel, stratul izolator din jurul ferestrelor nu va acumula excesul de umiditate din timpul iernii, lucru care poate conduce la degradarea structurilor celulare a spumei folosite la montaj.
La fel de important de mentionat este ca montajul geamurilor termopan se poate face inainte sau chiar dupa “munca umeda”, cata vreme temperaturile nu coboara sub -5°C. In cazul in care temperatura exterioara este de -10°C si afara exista un grad mare de umiditate poate aparea fragilitatea PVC-ului.
Care sunt etapele montajului ferestrelor termopan?
Inainte de montajul ferestrelor trebuie sa respectate anumite reguli, astfel incat locatarii sa se bucure de toate beneficiile pe care geamurile si usile cu structura din PVC si geam termopan le ofera.
Pasii pentru montare sunt urmatorii:
- Se stabileste locul exact al tamplariei – trebuie sa existe un spatiu de cel mult 2 centimetri intre fereastra si zid;
- Se fixeaza rama ferestrei;
- Se umple golul ramas cu spuma poliuretanica, apoi se lasa sa se usuce;
- Se taie si se curata spuma in exces.
Alege termopane pentru viitor
Gandeste-te la achizitia termopanelor ca la o investitie pe termen lung. Din acest motiv este important sa optezi pentru ferestre de cea mai buna calitate, de la producatori renumiti, care sa iti ofere garantie de lunga durata. O buna investitie este reprezentata de gama oferita de Salamander, respectiv Salamander BluEvolution 92.
Nu doar calitatea termopanelor conteaza, cat si modul de montaj. Oricat de tentat ai fi sa cumperi termopane gata facute, din magazinele de bricolaj, si sa le montezi singur, mai bine gandeste-te la asta. Un montaj executat incorect poate duce la patrunderea umezelii in locuinta, ceea ce inseamna risc crescut de mucegai la interior.
De aceea este recomandat sa optezi pentru montajul specializat, facut de profesionisti, care sa se asigure ca nu vor exista probleme in viitorul apropiat. In plus, montajul realizat astfel cuprinde si garantia.